Sessió 5 del GT Especificacions (16.09.2009)

Resum de l'estat dels treballs i principals acords:

  1. L’ICC s’ha reunit amb el Cadastre i han acordat que aquest aplicarà la transformació al sistema de referència ETRS89 proposada per l’ICC sobre totes les cartografies recolzades en la Xarxa Utilitària.

  2. Tots els ajuntaments informaran puntualment l’ICC de les transformacions a ETRS89 que practiquin sobre les seves cartografies i l’ICC centralitzarà tota aquesta informació.

  3. Els ajuntaments aproven íntegrament el document “Canvi ED50 a ETRS89 v3.0”, redactat per l’ICC.

  4. L’aplicació de la transformació global sobre cartografia 1:500 pot introduir un error que la deixi fora de toleràncies; en aquests casos caldrà procedir a calcular una transformació específica, per a la qual cosa els municipis que ho sol·licitin poden comptar amb el suport tècnic de l'ICC.

  5. Es durà a la propera reunió de la C4 el plec d’especificacions tècniques per a l’elaboració de cartografia topogràfica 3D a escales 1:1.000 i 1:2.000 v2.2. amb la seva actual redacció que, en particular, inclou l’obligatorietat de la captura dels 6 elements lligats al DTM i DSM, així com el diccionari de dades i les especificacions de format per a la seva oficialització. Es treballarà també en una nova versió, anomenada v2.1.5, en la que aquests elements no estaran recollits, i en la que s’introduiran els canvis que els ajuntaments i l’ICC consensuïn.

  6. Atès que els ajuntaments encara no tenen absolutament clar que vulguin apostar pel 3D en les especificacions 1:500, es decideix posposar la seva redacció fins que estiguin enllestides les especificacions 1:1.000 v2.1.5.